GENEL COĞRAFYA

İzlence Formu

Ders Adı GENEL COĞRAFYA Kod SIOG1007
Kredi 2 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MUZAFFER BAKIRCI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin temel amacı; Yeryüzünü meydana getiren Fiziki ve Beşeri Coğrafya unsurlarının genel özellikleri ile bu unsurların karşılıklı etkileşimleri sonucu ortaya çıkan nekansal olayları kavratmaktır.

İçerik

İnsan ile mekanın karşılıklı etkileşimlerini, bu etkileşim sonucu yeryüzünde meydana gelen olayları ve bu olaylar arasındaki ilişkileri, olayların dağılışları ile bu dağılışın nedenleri ve sonuçlarını incelemek.

Öğretim Yöntemleri

PowerPoint sunu vasıtasıyla anlatım Soru-Cevap Tartışma

Kaynaklar

*AKKAN E., 1972:"Cumhuriyetin 50. Yıldönümünde Coğrafya" Coğrafya Araştırmaları Dergisi. Sayı: 1-2 (5-6) Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Yayını. Ankara *DARKOT B., 1951:Türkiye Coğrafyasının Kuruluşuna Bir Bakış" İstanbul Üniversitesi Coğrafya Enstitüsü Dergisi. Sayı 1. İstanbul *ÖZEY R., 2006: "Türkiye'de Coğrafya Biliminin Gelişmesi" Sosyoloji ve Coğrafya. Sosyoloji Yıllığı No:15. Kızılelma Yayıncılık. İstanbul *TANOĞLU A., 1964: "Coğrafya Nedir?" İstanbul Üniversitesi Coğrafya Enstitüsü Dergisi. Cilt 7. Sayı 14. İstanbul *TÜMERTEKİN E., ÖZGÜÇ N., 2000,"Coğrafya: Geçmiş-Kavramlar-Coğrafyacılar". Çantay Kitabevi. İstanbul. *Genel Coğrafya Ders Notları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024