MÜZİK

İzlence Formu

Ders Adı MÜZİK Kod SIOG2037
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 1
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Öğr. Gör. GONCA BİROL BAHAR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Müzik dersinin çocukların özellikle bilişsel başarıları üzerindeki etkisini ortaya koymak, genelde düşünüldüğü gibi müziğin sadece duygulara seslenmekle kalmayıp, duygular yoluyla akla seslendiğini, ayrıca her yaş grubundaki çocuğun bilişsel öğrenmelerinde de önemli ölçüde etkin bir rol oynadığını vurgulanması. MUzik ve eğitim ilişkisi; çocuğun eğitiminde müziğin kullanımı; çocukta işitme duyusunun gelişimi; işitme duyusunun gelişimine uygun dinletilecek müzikler; müzik yolu ile çocukta ifade gelişimi; müzik eğitimi yoluyla çocukta hedeflenen davranışların geliştirilmesi; çocuğun müzik faaliyetine aktif katılımının sağlanması.

İçerik

Müziğin Çocuk Gelişimindeki Büyük Öneminin Öğrenilmesi,Müziğin Matematikle İlişkisini Kavrayabilme,müziğin Çocuğun Motor ve Kordinasyon Gelişimini Sağlaması,Türkülerimizin Yörelerimize Göre tanınması,Kendi Tarihimizin Folklörümüz ve Halk Müziklerimizle Tanınması.

Öğretim Yöntemleri

Suzuki Yöntemi,Sözlü anlatım, beyin fırtınası müzik türlerini cd çalarla dinleme-yorumlama soru -cevap

Kaynaklar

Müzik Eğitimi ve Öğretimi (İlhan Özgül)- Orff Destekli Etkinliklerle Müzik Eğitimi(S. Bilen – B. Özevin – E.Canakay)Müzik Öğretim Yöntemleri ve Yaklaşımla: Nihan Duygu Kaya

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024