ALGI YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı ALGI YÖNETİMİ Kod KSIL8019
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı öğrencilerin halkla ilişkilerin önemli uzmanlık alanlarından biri olan algı yönetimi strateji ve uygulamalarına yönelik genel bir kavrayış elde etmelerini sağlamaktır.

İçerik

"Algı Yönetimi, halkla ilişkiler strateji ve uygulamalarında hedef kitle odaklı yapıya geçiş şeklinde meydana gelen dönüşümü yansıtması nedeniyle çağdaş halkla ilişkiler anlayışında ön plana çıkan bir alan olarak dikkat çekmektedir. Algı yönetimi uygulamaları, halkla ilişkilerde hedef kitlelere verilen önemin somut bir göstergesi olarak ilgi uyandırmakta ve kurumların hedef kitleleriyle aralarında geliştirecekleri olumlu ilişkilerin sonucu olarak kuruma yönelik olumlu hedef kitle algısının tesis edilmesi amacına odaklanmaktadır. Kurumların hedef kitle desteği ve onayından yoksun biçimde kurumsal amaçlarına başarıyla ulaşması ve rakiplerinden farklılaşarak rekabet üstünlüğü elde etmesinin mümkün olmadığı günümüz şartlarında algı yönetimine ilişkin bilgiler ve kurumsal algı yönetimi uygulamaları daha da önem kazanmıştır. Bu ders, halkla ilişkilerin ulaştığı geniş kapsamın, amaçlarının, stratejilerinin ve uygulamalarının daha iyi kavranabilmesini sağlayacak kapsamlı bilgilerin edinilebileceği bir ders olarak önem taşımaktadır. "

Öğretim Yöntemleri

Sınıf seviyesine uygun ve bireysel ihtiyaçları göz önünde bulunduran, öğrenci merkezli, katılımlı soru cevap şeklinde tartışma ortamlı anlatısal öğretim yöntemi

Kaynaklar

Ders kitabı ve powerpoint sunumlar

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024