SİYASİ İLETİŞİM

İzlence Formu

Ders Adı SİYASİ İLETİŞİM Kod SBUL4289
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi BEGÜM KURTULUŞ ABDULHAYOĞLU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı, siyasal iletişimi interdisipliner bir yaklaşımla, Antik Yunan felsefi düşüncesinden başlayarak günümüz 21. yüzyıl uygulamalarına kadar tarihsel ve kuramsal olarak analiz etmek, dar anlamda "seçmen ikna paradigması" olarak yorumlanan siyasal iletişimin siyasal parti iletişim faaliyet ve kampanyalarını incelemek, ayrıca daha geniş anlamda siyasal iletişimin boyutlarını araştırmaktır.

İçerik

Siyasal iletişimin tarihsel gelişimi incelenerek, onun liberal demokrasi, hak ve özgürlükler, kamuoyu, propaganda, eleştirel kuramlar, medya, terör olayları, yeni medya ile ilişkileri araştırılacak; Türkiye ve dünyadan çeşitli siyasal iletişim kampanya ve faaliyetleri örnekleri tartışılacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Klasik ders anlatma metodu yanında, anlatılan konuyla ilgili olarak güncel gelişmeler ve uygulamalar üzerine öğrencilerle tartışma zemini yaratılarak ders zenginleştirilecektir.

Kaynaklar

Oya Tokgöz, Siyasal İletişimi Anlamak, İmge Kitabevi Erol Çankaya, Dünyada ve Türkiye'de Siyasal İletişim, İmge Kitabevi Oya Tokgöz, Seçimler, Siyasal Reklamlar, Siyasal İletişim, İmge Kitabevi Eser Köker, Politikanın İletişimi, İletişimin Politikası, İmge Kitabevi

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024