ETKİNLİK YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı ETKİNLİK YÖNETİMİ Kod HILT3116
Kredi 3 AKTS 3
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. NİLÜFER FATMA GÖKSU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, halkla ilişkiler amaçlı etkinliklerin gerçekleştirilmesi kapsamında, öğrencileri etkinlik yönetimi ile ilgili terminoloji, etkinlik yönetiminde araştırma, planlama, uygulama ve değerlendirme aşamaları ile birlikte protokol ilkeleri ve kuralları hakkında bilgilendirmek, etkinlik yönetiminde örnek uygulamalar ile beceri edinmelerini sağlayarak, mesleki hayatlarında zaman ve kaynakları yönetmeyi, detaycılık ve teknoloji kullanımını uygulayabilir niteliklere sahip olmalarını sağlamaktır.

İçerik

Halkla ilişkiler biriminin görev alanlarında yer alan, iç veya dış sosyal paydaşlarla sıcak temas sağlayan, içeriğin iletilmek istenen mesajlar doğrultusunda kurgulandığı etkinliklerin, stratejik esaslara dayalı belirlenen hedefler doğrultusunda, planlı biçimde yürütülmesi ve irdelenmesidir.

Öğretim Yöntemleri

Sınıf seviyesine uygun ve bireysel ihtiyaçları göz önünde bulunduran, öğrenci merkezli, katılımlı soru cevap şeklinde tartışma ortamlı anlatısal öğretim yöntemi

Kaynaklar

Aylin Pira, 2004.Etkinlik Yönetimi, MediaCat yay. 1. Baskı, İstanbul. Nihat Aytürk, 2009.Protokol Yönetimi, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Yayını, 5. Baskı, Ankara. Hasan Tutar, Mehmet Altınöz, 2010. Protokol Bilgisi, Seçkin Yayıncılık, 6.Baskı, Ankara. McDonnell, Ian, Festival and special event management / Ian McDonnell, Johnny Allen, William O'Toole. Brisbane : J. Wiley & Sons Australia, 1999. Stedman Graham, Joe Jeff Goldblatt, Usa Delpy. The ultimate guide to sport event management and marketing. New York : McGraw-Hill, c1995.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024