Ders Adı | KALİTE KONTROLÜ | Kod | OREM2026 |
Kredi | 2 | AKTS | 3 |
Z/S | Zorunlu | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Prof. Dr. KÜÇÜK HÜSEYİN KOÇ |
Dersin Veriliş Türü | |||
Kalite Kontrolu ile ilgili temel kavramların verilmesi. Endüstriyel uygulamalar için gerekli kalite yaklaşım, yöntem ve tekniklerini öğreterek uygulama becerisi kazandırmak
Kalite kavramı ve kalite anlayışındaki gelişmeler. Tasarım ve uygunluk kalitesi. Toleranslar, Standartlar ve Kalite Tanımlamaları. Güvenilirlik. , İstatistiksel kalite kontrolü, örnekleme, kontrol kartları. Kalite güvence teknikleri. Kalite iyileştirme teknikleri
Sunuş, sorgulama, problem çözme
KOÇ, K.H.,2012: Kalite Kontrolu Ders Notları, İ.Ü.Orman Fakültesi, OEM Bölümü, Yayınlanmamış, İstanbul,Şubat 2012 KOBU, B., 1987: Endüstriyel Kalite Kontrolü, İ.Ü. İşletme Fakültesi Yayını, Yayın No:182,İstanbul BOZKURT, R.,1998: Kalite İyileştirme Araç ve Yöntemleri, Rıdvan Bozkurt, MPM, Yayın No: 630, Ankara TSE 1977: Nitel ve Ölçülebilen Özelliklere Göre Yapılan Kabul Muayene ve Deneylerinde Uygulanacak Numune Alma Yöntemleri ve Kullanılacak Çizelgeler, Türk Standartları Enstitüsü Yayını, Ankara KINTZ,B.L.,BRUNİNG,J.L.,1993: İstatistik, Gündoğan Yayınları, Çeviri, Ali DÖNMEZ WEAVER,C.N., 1997: Toplam Kalite Yönetimi?nin Dört Aşaması, Sistem Yayıncılık