GENERAL PHYSICS II

İzlence Formu

Ders Adı GENERAL PHYSICS II Kod OREM1106
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Prof. Dr. FERHAT NUTKU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Temel fizik kavramlarının ve prensiplerinin öğrenciye detaylı olarak anlatılması. Fizik ve ilgili diğer bilim dallarındaki genel bilgiyi kazandırmak amacı ile pratik yaklaşımların gösterilmesi. Öğrenciye temel doğa yasalarını ve olaylarını gözleyebilecek ve anlayabilecek beceriyi kazandırmak. Öğrenciye deney yolu ile bilgi edinme ve kuramsal bilgiden deneysel uygulamalara geçiş becerisini kazandırmak.

İçerik

Elektromanyetizma kavramının temel prensip ve kuramları: Elektrik yükü ve Coulomb yasası, Elektrik alanı, Gauss yasası, Elektrik potansiyeli, Dielektrik ve Sığalar; DC Elektrik devreleri; Manyetik alan, Manyetik alan kaynakları; Ampere yasası, Faraday yasası; Maddenin manyetik özelikleri.

Öğretim Yöntemleri

Öğretmen merkezli yöntem (Tahtada yazılı anlatım, soru-yanıt ve slayt gösterisi), laboratuvar deneyleri.

Kaynaklar

1. Young, H. D., Freedman, R. A., Ford, A. L., & Sears, F. W. (2014), Sears and Zemansky's University physics: With modern physics. 13th edition. 2. Serway, R. A., Jewett, J. W., & Peroomian, V. (2014), Physics for scientists and engineers, 9th edition. 3. Feynman, R. P., Leighton, R. B., & Sands, M. L. (1963), The Feynman lectures on physics. Reading, Mass: Addison-Wesley Pub. Co. 4. Richard Feynman, http://www.feynmanlectures.info/

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024