ORMANDA DOĞA KORUMANIN BİYOLOJİK TEMELLERİ

İzlence Formu

Ders Adı ORMANDA DOĞA KORUMANIN BİYOLOJİK TEMELLERİ Kod ORMU3107
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ALPER HÜSEYİN ÇOLAK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin ana amacı, doğanın korunması, bakımı ve gelişimine katkı sağlamak amacıyla ormanda doğa koruma, biyolojik çeşitlilik, global iklim değişimi, doğaya yakın orman işletmeciliği, süreklilik ve milli parklarda silvikültür gibi konular ile ilgili esasları vermektir.

İçerik

-Biyolojik çeşitlilik (Genetik tür ve ekosistem çeşitliliği) ve silvikültür. -Doğaya yakın silvikültür. -Süreklilik prensibi. -Doğa koruma alanlarında silvikültür ve restorasyon çalışmaları. -Ormanda doğa korumanın biyolojik temelleri. -Hemerobi ve doğaya yakınlık. -Biyotop ve tür koruma. -Ölü odun. orman kenarları. -Global iklim değişimi. -Sera etkisi ve silvikültür. -Popülasyon genetiği ve doğa koruma (SLOSS, MPV, PVA, Metapopulasyon gibi). -Bakir orman ekolojisi. -Ağaçlandırmalar ve doğa koruma. -Diriörtü mücadelesi.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu ile Öğretim, Buluş Yoluyla Öğretim, Düz Anlatım, Tartışma, Soru-cevap, Proje çalışması, Küçük grup çalışması.

Kaynaklar

ÇOLAK,A.H. 2001. Ormanda Doğa Koruma. Orman Bakanlığı. Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü Yayini. Ankara. Lazer Ofset.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024