SU ÜRÜNLERİ BESİN KİMYASI

İzlence Formu

Ders Adı SU ÜRÜNLERİ BESİN KİMYASI Kod SUBM2008
Kredi 2 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 1
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. NURAY ERKAN ÖZDEN
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Su Bilimleri ve Mühendisliği eğitiminde seçmeli bir derstir. Bu ders kapsamında öğrencilere gıda olarak tüketilen tüm su canlılarının yapısı, gıdayı oluşturan besin öğeleri ve bunların nitel ve nicel bileşimleri, hazırlama, üretim ve muhafaza sırasındaki durum ve değişimlerini ortaya koymak, gıdaların üretimi ve muhafazası sırasında meydana gelen kimyasal tepkimeleri öğrencilere anlatarak gıdaların yapı ve özelliklerini öğrenmelerini sağlamaktır.

İçerik

Su ürünlerinin kimyasal bileşiminde su, protein, enzim, yağ, karbonhidrat, vitamin, mineral ve kimyasal bulaşanların insan beslenme fizyolojisi bakımından önemi, fonksiyonları, taze ve işlenmiş su ürünlerinin bu bileşenleri ne düzeyde içerdiği ve diğer gıda bileşenleriyle kıyası, işleme tekniklerinin bu bileşenler üzerine etkisi, ürün geliştirme, bozulma ve raf ömrünün belirlenmesinde bu bileşenlerin özelliklerinden faydalanma,

Öğretim Yöntemleri

teori sunuş yöntemi, laboratuvar sunuş- buluş yöntemi

Kaynaklar

Gıda Kimyası 1 ve Gıda Kimyası 2 (Halit Keskin), Gıda Kimyası (Mehmet Demirci), Beslenme (Mehmet Demirci), Fische und Fisherzeugnisse (Ludorff und Meyer, 1973), Fishverarbeitung (Tülsner, 1994), Besin Kimyası (Azmi Telefoncu)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024