| Ders Adı | SEAFOOD SAFETY AND HACCP SYSTEM | Kod | SUUM4060 |
| Kredi | 2 | AKTS | 5 |
| Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 2 |
| Uygulama Saat | 1 | Lab Saat | 0 |
| Ders Dili | İngilizce | Dersi Veren | Prof. Dr. SÜHENDAN MOL TOKAY |
| Dersin Veriliş Türü | |||
Dersin amacı su ürünleri işletmelerine gıda güvenliğinin sağlanması ve HACCP sisteminin uygulanması hakkında bilgi verilmesidir.
Kritik kontrol noktalarında tehlike analizi sisteminin su ürünlerini çeşitli biçimlerde (konserve, füme, marinat..vs gibi) işlemekte olan tesislere adaptasyonu anlatılacaktır. İnsan için sağlıklı su ürünleri üretebilmek amacıyla işleme sisteminin nasıl planlanması gerektiği tartışılacaktır.
Sunuş yoluyla ders anlatımı, HACCP planları üzerinde çalışma, işletme gezileri
Öğretim üyesinin Ders notları, Bulduk, S. (2003). Gıda ve Personel Hijyeni detay yayıncılık, Ankara; Ciğerim, N. Ve Beyhan, Y. (1994) Toplu beslenme sistemlerinde hijyen. Kök Yayıncılık, Ankara., Anon (2000) Su Ürünleri Kalite Kontrol El Kitabı TArım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve kontrol genel md. Ankara; Faergemand, and Jespersen (2004). ISO 22000 to ensure integrity of food supply chain. ISO Management Systems 21- 23.