SEAFOOD SAFETY AND HACCP SYSTEM

İzlence Formu

Ders Adı SEAFOOD SAFETY AND HACCP SYSTEM Kod SUUM4060
Kredi 2 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 1 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Prof. Dr. SÜHENDAN MOL TOKAY
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı su ürünleri işletmelerine gıda güvenliğinin sağlanması ve HACCP sisteminin uygulanması hakkında bilgi verilmesidir.

İçerik

Kritik kontrol noktalarında tehlike analizi sisteminin su ürünlerini çeşitli biçimlerde (konserve, füme, marinat..vs gibi) işlemekte olan tesislere adaptasyonu anlatılacaktır. İnsan için sağlıklı su ürünleri üretebilmek amacıyla işleme sisteminin nasıl planlanması gerektiği tartışılacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yoluyla ders anlatımı, HACCP planları üzerinde çalışma, işletme gezileri

Kaynaklar

Öğretim üyesinin Ders notları, Bulduk, S. (2003). Gıda ve Personel Hijyeni detay yayıncılık, Ankara; Ciğerim, N. Ve Beyhan, Y. (1994) Toplu beslenme sistemlerinde hijyen. Kök Yayıncılık, Ankara., Anon (2000) Su Ürünleri Kalite Kontrol El Kitabı TArım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve kontrol genel md. Ankara; Faergemand, and Jespersen (2004). ISO 22000 to ensure integrity of food supply chain. ISO Management Systems 21- 23.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2025