Ders Adı | SU KİRLİLİĞİ VE KONTROLÜ | Kod | SUUM2058 |
Kredi | 2 | AKTS | 3 |
Z/S | Zorunlu | Teorik Saat | 1 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 2 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Prof. Dr. GÜLŞEN ALTUĞ |
Dersin Veriliş Türü | |||
Su kirliliğinin tanımı, su kalitesinin kullanma amacına (rekreasyonal, içme, kullanma) ve karakterine (deniz, göl, akarsu, baraj, içme suyu rezervuarı, sulak alan, haliç) göre kalite kriterlerinin değişkenliği. Su kalitesini belirleyen fiziksel kimyasal ve biyolojik parametreler, biyo-indikatör bakteriler ve özellikleri, patojen bakteriler, doğal ortamlarda kompleks moleküllerin bakteriyel degradasyonu ve biyotransformasyon ilişkilerinin su kalitesi üzerindeki etkileri, ağır metal, petrol, pestisit, antibiyotik, radyoaktivite, deterjan varlığının su kalitesi üzerindeki etkileri. Su kalitesi ve korunmasına yönelik ulusal ve uluslararası parametreler, antlaşmalar, sözleşmeleR. Su Kalitesi bakteriyolojik ve kimyasal analiz metotları.
Akuatik çevrelerin özellikleri/Çevresel faktörler ve akuatik çevreler/Kirletici faktörlerin akuatik çevreler üzerindeki etkileri/Su Kirliliği ve Kontrolü/Örnekleme ve analizler
1.Öğrenciye dersin içeriğine yönelik planlanan konu başlıkları doğrultusunda dijital görsellerle sunum yapmak 2. Sunumları kendi yaptığımız bilimsel çalışmaların (ulusal, uluslar arası kongrelerde yapılan sunumlarımız, bilimsel yayınlarımız) görselleri ile desteklemek. 3. Öğrenciye sorular sorarak bilgilerini ifade etmeye yönelik gelişmesini sağlamak. 4. Laboratuar uygulamaları yapmak. 5. Öğrenciye ders notları ve kaynaklar vermek
1. Gülşen Altuğ, Su Kirliliği ve Kontrolü ders notları. 2. SR. B. Clark, (1989) Marine Pollution, Clarenden Press, Oxford 3. Deniz Kirliliği (2005) Temel Kirleticiler ve Analiz Yöntemleri Editörler: K.C Güven, Öztürk B.No 21 4. APHA (1980) Standard Methods for the Examination of Water and Waste Water Environmental Microbiology 5. I.L Pepper, C.B., Gerba, j. W. Brendecke (1995) Laboratory Manual, Academic Press