SU ÜRÜNLERİNDE SOĞUK ZİNCİR VE MUHAFAZA

İzlence Formu

Ders Adı SU ÜRÜNLERİNDE SOĞUK ZİNCİR VE MUHAFAZA Kod SUUM3096
Kredi 1 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 1
Uygulama Saat 1 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. ŞEHNAZ YASEMİN TOSUN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Hasattan tüketime kadar olan tüm aşamalarda soğukta muhafaza edilen su ürünlerinde meydana gelebilecek, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik faaliyetler ile enzim aktivitelerinin değerlendirilmesi.

İçerik

Su ürünleri işleme teknolojisinde kullanılan soğuk muhafaza yöntemleri, soğutulmuş su ürünlerinin kalite değişimleri, soğuk zincir uygulamaları, soğuk zincir uygulamalarının kontrolü ve takibi.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yoluyla

Kaynaklar

Şen, A., 2008, Tedarik Zincir Yönetiminde Soğuk Lojistik Uygulamalarının Etkinliğinin Arttırılmasına Yönelik Bir Çalışma. Yüksek Lisans Tezi. Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kundakçı, A., Ergönül, B., 2009, Su Ürünlerinde Soğuk Zincir Etkinliğinin Önemi ve Ürün Kalitesi ile Olan İlişkisi, Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, 4(1), 21-28. Likar, K., Jevsnik, M,.2004, Cold Chain Maintaining in Food Trade. Food Control, 17, 108-113.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024