Ders Adı | SU ÜRÜNLERİNDE SOĞUK ZİNCİR VE MUHAFAZA | Kod | SUUM3096 |
Kredi | 1 | AKTS | 3 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 1 |
Uygulama Saat | 1 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Doç. Dr. ŞEHNAZ YASEMİN TOSUN |
Dersin Veriliş Türü | |||
Hasattan tüketime kadar olan tüm aşamalarda soğukta muhafaza edilen su ürünlerinde meydana gelebilecek, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik faaliyetler ile enzim aktivitelerinin değerlendirilmesi.
Su ürünleri işleme teknolojisinde kullanılan soğuk muhafaza yöntemleri, soğutulmuş su ürünlerinin kalite değişimleri, soğuk zincir uygulamaları, soğuk zincir uygulamalarının kontrolü ve takibi.
Sunuş Yoluyla
Şen, A., 2008, Tedarik Zincir Yönetiminde Soğuk Lojistik Uygulamalarının Etkinliğinin Arttırılmasına Yönelik Bir Çalışma. Yüksek Lisans Tezi. Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kundakçı, A., Ergönül, B., 2009, Su Ürünlerinde Soğuk Zincir Etkinliğinin Önemi ve Ürün Kalitesi ile Olan İlişkisi, Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, 4(1), 21-28. Likar, K., Jevsnik, M,.2004, Cold Chain Maintaining in Food Trade. Food Control, 17, 108-113.