| Ders Adı | MONETARY POLICY AND CENTRAL BANKING | Kod | IIKT1012 |
| Kredi | 3 | AKTS | 6 |
| Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 3 |
| Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
| Ders Dili | İngilizce | Dersi Veren | Prof. Dr. MEHMET KUTLUĞHAN SAVAŞ ÖKTE |
| Dersin Veriliş Türü | Örgün | ||
Bu dersin amacı, doktora öğrencilerine para teorisi, para politikası uygulamaları ve merkez bankacılığına ilişkin ileri düzey teorik ve ampirik yaklaşımları kazandırmaktır. Ders kapsamında para politikasının ekonomik büyüme, enflasyon, finansal istikrar ve beklenti yönetimi üzerindeki etkileri; merkez bankalarının kurumsal yapıları, politika araçları ve karar alma süreçleri ele alınacaktır.
Ders, geleneksel ve geleneksel olmayan para politikası araçlarını, para politikası modellerini, merkez bankası iletişimini, fiyat istikrarı hedeflemesini ve güncel para politikası tartışmalarını kapsar. Öğrencilerden akademik makale okumaları, teorik modelleri değerlendirmeleri ve ampirik araştırmaları eleştirel biçimde analiz etmeleri beklenir.
Geleneksel yöntemler kullanılmaktadır.
Mishkin, F. S. 'The Economics of Money, Banking, and Financial Markets,' (Pearson, 2016) eleventh edition. Hubbard, R. Glenn, and O’Brien, A. P. 'Money, Banking, and the Financial System,' (Pearson, 2014) second edition.