REMOTE SENSING AND GIS

İzlence Formu

Ders Adı REMOTE SENSING AND GIS Kod CGRF-İNG1069
Kredi 5 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 5
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Prof. Dr. CİHAN BAYRAKDAR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bir dönemlik ders süresi içinde uzaktan algılama kavramını, elektromenyetik spektrumu, aktif ve pasif algılayıcıları, platformalar ve özelliklerini, uzaktan algılama ürünleri olan uydu görüntülerinin özelliklerini, görüntü analizlerini, değişik uzaktan algılama uygulamarını ve CBS ye veri transferi konularında öğrencileri bilgi ve tecrübelerini arttırmak.Bu ders 3 ve 4. dönem CBS derlerinin devamı niteliğindedir.

İçerik

Uzaktan Algılama ya Giriş, Ektromanyetik Enerji ve Uzaktan Algılama, Algılayıcılar (Pasif ve Aktif Sistemleri), Platformalar ve Özellikleri, Görüntü ve Özellikleri, Görüntü Analizleri (Ön İşlemler, Görüntü İyileştirme), Görüntü Analizleri (Görsel Yorumlama, Görüntü Sınıflama), Görüntü Analizleri (Doğruluk Belirleme), CBS ye Veri Transferi, Uzaktan Algılama Uygulamaları (Ödev), Görüntü Analizleri Üzerine Uygulamalar.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, öğrenci katılımlı ders anlatımı, sunuş yolu ile öğretim, bilgisayarda uygulama yaptırma, ödevler üzerine grup çalışmaları.

Kaynaklar

KERLE, N., JANSSEN, L.L.F., and HUURNEMAN, G.C., 2004, Principles of Remote Sensing, ITC Educational Textbook Series, International Institute for Geo-Information Science and Earth Observation (ITC), Enschede, The Netherlands. LILLESAND, T.M., KIEFER, R.W. and CHIPMAN, J. W., 2004, Remote Sensing and Image Interpretation (5. Edition), John Wiley & Sons. SCHOWENGERDT, R.A., 2007, Remote Sensing: Models and Methods for Image Processing, Elsevier Inc. USA. TUROĞLU, H., 2008, Coğrafi Bilgi Sistemlerinin Temel Esasları (Genişletilmiş 2. Baskı), Çantay, İstanbul.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024