SAĞLIK İLETİŞİMİ

İzlence Formu

Ders Adı SAĞLIK İLETİŞİMİ Kod SLYN3018
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. NİLÜFER FATMA GÖKSU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders kapsamında, disiplinlerarası bir alan olan sağlık iletişimi mercek altına alınarak, sağlık iletişimi kavramının kuramsal alt yapısının oluşturulması, sağlık iletişimi faaliyetleri sürecinde kullanılan yöntem ve stratejilerin değerlendirilmesi, iletişim kampanyalarında kullanılan yöntem ve araçların, sağlık iletişimi perspektifinden değerlendirilmesi, medya, sağlık konularına ilişkin eleştirel düşünme biçiminin geliştirilmesi ve sağlık sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli uzmanlara teorik ve pratik bilgilerin aktarılması amaç edinilmiştir.

İçerik

Bu dersin içeriği, sağlık iletişimi perspektifinin kuramsal alt yapısının oluşturulması, sağlık iletişimi faaliyetlerinde kullanılan yöntem ve stratejilerin değerlendirilmesi ile bu alana ilişkin eleştiril düşünme yetisinin geliştirilmesinden oluşmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Ders öğretim elemanının konuya ilişkin anlatımı üzerine kuruludur.

Kaynaklar

Ruhi Selçuk Tabak, Sağlık İletişimi, Literatür Yayıncılık, 2010. Mahmut Akbolat, Oğuz Işık, Dilaver Tengilimoğlu, Sağlık İşletmeleri Yönetimi, Ankara: Nobel Yayıncılık, 2009. Çınarlı, İnci, (2008), Sağlık İletişimi ve Medya, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara. Okay, Ayla, (2007), Sağlık İletişimi, Farmaskop/MediaCat yayınları, İstanbul. Çınarlı, İnci ve Yılmaz, Elgiz (2007). “Sağlık Bilincinin Oluşturulmasında Medya Okuryazarlığının Önemi.” Medya Okuryazarlığı. Nurçay Türkoğlu ve Melda Şimşek Cinman (der.) içinde. İstanbul: Kalemus Yayınları. 266-275.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024