Ders Adı | MİKOTOKSİNLER | Kod | MBGE9662 |
Kredi | 3 | AKTS | 8 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 3 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Prof. Dr. GÜLRUH ALBAYRAK |
Dersin Veriliş Türü | |||
Mikotoksinleri, sentez yolaklarını, etkilerini öğrenmek, korunma yollarını anlamak
Mantarlar ve ekosistemdeki rolleri. Mantarlardaki doğal toksinler. Aspergillus sp ve Fusarium sp. tarafından üretilen toksinler. Biyokimyasal yolakları ve yolakta görevli gen kümeleri
Teorik bilgilerin sunumlar şeklinde projeksiyonla anlatımı. Soru-cevap metodu. Ödevlerle geri dönüşlerin kontrolü
1. Mycotoxin reduction in grain chains. Ed: Leslie JF., Logrieco AF., 2014, Wiley, ISBN: 978-0-8138-2083-5 2. Mycotoxins: detection methods, management, public health and agricultural trade. Ed: Leslie JF., Bandyopadhyay R., Visconti A., 2008, Cromwell Press, ISBN-13:978 1 84593 082 0 3. Masked mycotoxins in food: formation, occurence and toxicological relevance. Ed: Dall'Asta C., Berhiller F., 2016, The Royal Society of Chemistry, PDFeISBN: 978-1-78262-257-4