Ders Adı | TARIMSAL MEKANIN PLANLANMASINDA VE DEĞERLENDİRİLMESİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK | Kod | CGRCG628 |
Kredi | 3 | AKTS | 7 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 3 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Prof. Dr. SÜHEYLA AKOVA |
Dersin Veriliş Türü | |||
Mekandan maksimum faydanın sağlanabilmesi için mekanın planlanmasının ve iyi organize edilmesinin gereğinin öğrenilmesi. Özelde tarımsal mekanın planlanmasının ve organize edilmesinin insanlık için önemi öğrenilerek, söz konusu planlama ve organizasyonda coğrafi şartların (fiziki- beşeri) etkilerinin tespit edilerek, fiziki- beşeri etkenlerin maddeler halinde örneklemelerle öğrenilmesi.
o Coğrafi Etkiler o Doğal Faktörler o Beşeri Faktörler o Kırsal Alanlar o Kırsal mekan üniteleri o Kırsal mekana ilişkin kalkınma planlarının değerlendirilmesi o Ekonomik Analiz o Sosyal Analiz o Öneriler
Anlatım , Soru-Cevap, Bilgisayarla sunum, gezi- gözlem, proje hazırlama
Ders notları ve ilgili kaynaklar