DİŞ SERT DOKULARININ PATOBİYOLOJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı DİŞ SERT DOKULARININ PATOBİYOLOJİSİ Kod DHTE9001
Kredi 2 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SAFA TUNCER
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrenci diş anomalilerini tanıması ve ayırt edebilmesi, diş çürüklerinin etyolojisini ve bakteri plağı ile diş sert dokularının etkileşimini ögrenmesi hedeflenir. Değişik diş dokularında çürüğün patolojik gelişimini öğrenmesi ve mikroskopik seviyede ayırt edebilmelisi amaçlanır. Öğrenci çürüksüz madde kayıplarının etyolojisini, patolojik gelişimini öğrenmesi ve atrizyon, abrazyon ve erezyonu tanımlayabilmesi hedeflenir Öğrenci, çürük oluşumu ve çürüksüz madde kayıpları ile ilgili mantıklı değerlendirne yapabilmesi ve problem çözebilme yeteneği kazanması sağlanır. Öğrenci diş anomalileri klinikte tanıması, çürüklü ve çürüksüz diş sert doku kayıpları ile ilgili risk faktörlerini klinikte belirleyebilmesi, bu hastalıkların belirti ve semptomları tanımasıı çürüklü ve çürüksüz diş sert doku kayıplarından korunma yollarını yönetebilimesi amaçlanır. Öğrenci meslektaşları ile diş anomalileri ve çürüklü veya çürüksüz diş sert doku kayıpları konularında tartışabilmesi ve hastaya bu konularda bilgi aktarabilmesi hedeflenir.

İçerik

Diş anomalileri, çürüklü ve çürüksüz sert doku kayıplarının oluşumunun mikroskopik, kimyasal ve mikrobiyolojik açıdan değerlendirilmesi

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, interaktif eğitim

Kaynaklar

1-Thylstrup A, Fejerskov O. : Textbook of Clinical Cariology. 2nd ed. Munksgaard, 1999. 2- Kidd E.: Essentials of dental caries. 3rt ed. Oxford University Press. 3- Schulze C.: Anomalien und Misbildungen der Menschlichen Zahne. Quintessence Publishing. 4-Summitt, James B.; Robbins, J. William; Hilton, Thomas J.; Schwartz, Richard S. (editors). Fundamentals of Operative Dentistry: A Contemporary Approach, Third Edition , Quintessence Publishing Co, Inc.Illinois.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024