Ders Adı | SU ÜRÜNLERİNDE HAZIR YEMEK (CATERİNG) ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ | Kod | SUIS9014 |
Kredi | 3 | AKTS | 8 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 2 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Prof. Dr. NURAY ERKAN ÖZDEN |
Dersin Veriliş Türü | |||
balık ve balık ürünleri ile yapılan yemeklerin hazır yemek halinde sunulması ile ilglli temel bilgilerin verilmesidir.
Balık yumuşakça ve kabuklulardan yararlanılarak geliştirilen hazır yemekler için formülasyon geliştirme teknikleri, dikkat edilecek hususlar, geleneksel ürünlerimizin hazır yemek teknolojisine uyarlanması, bu ürünler için uygun ambalajlama ve depolama koşullarının belirlenmesi.
teori Sunum yöntemi ve laboratuvar sunuş ve buluş yöntemiyle
Su ürünleri işleme teknolojisi, 2012 (editör, Candan VARLIK), hazır yemek teknolojisi bölümü (Sühendan MOL)