SU ÜRÜNLERİNDE HAZIR YEMEK (CATERİNG) ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ

İzlence Formu

Ders Adı SU ÜRÜNLERİNDE HAZIR YEMEK (CATERİNG) ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ Kod SUIS9014
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 2
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. NURAY ERKAN ÖZDEN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

balık ve balık ürünleri ile yapılan yemeklerin hazır yemek halinde sunulması ile ilglli temel bilgilerin verilmesidir.

İçerik

Balık yumuşakça ve kabuklulardan yararlanılarak geliştirilen hazır yemekler için formülasyon geliştirme teknikleri, dikkat edilecek hususlar, geleneksel ürünlerimizin hazır yemek teknolojisine uyarlanması, bu ürünler için uygun ambalajlama ve depolama koşullarının belirlenmesi.

Öğretim Yöntemleri

teori Sunum yöntemi ve laboratuvar sunuş ve buluş yöntemiyle

Kaynaklar

Su ürünleri işleme teknolojisi, 2012 (editör, Candan VARLIK), hazır yemek teknolojisi bölümü (Sühendan MOL)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024