Ders Adı | KOLEKTİF BELLEK VE GAZETECİLİK | Kod | GZCL9088 |
Kredi | 3 | AKTS | 7 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 3 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Prof. Dr. NURDOĞAN RİGEL |
Dersin Veriliş Türü | |||
Bu ders kolektif hafıza oluşumunda gazeteciliğin rolü ve önemi tartışılacak, semboller, ritüeller ve hatırlama teknolojilerinin gazetecilikte kullanımı irdelemeyi amaçlar.
Kolektif hafıza oluşumunda gazeteciliğin rolü ve önemi tartışılacak, semboller, ritüeller ve hatırlama teknolojilerinin gazetecilikte kullanımı irdelenecektir.
Ders temel olarak dersi veren öğretim üyesinin bilgi aktarımı ve dersi veren öğretim üyesinin yürütücülüğünde; öğrencinin aktif katılımının sağlanması ile tartışma ortamı yaratılması şeklinde sürdürülmektedir.
Emile Durkheim "Ahlak ve Toplum" , "Toplumsal İşbölümü" Maurice Halbwach "Kollektif Bellek", "Toplumsal Sınıfların Psikolojisi" Alexandre Abensour "Bellek" Sigmund Freud "Kültürdeki Huzursuzluk" , "Kitle Psikolojisi ve Benlik Analizi" , "Uygarlığın Huzursuzluğu"