DEVLET VE TOPLUM OKUMALARI

İzlence Formu

Ders Adı DEVLET VE TOPLUM OKUMALARI Kod KMYO9146
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ENGİN SELÇUK
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu ders öğrencilere orijinal metinler üzerinden devlet-toplum ilişkilerine ilişkin temel bilgileri vermeyi hedeflemektedir.

İçerik

Bu ders öğrencilere orijinal metinler üzerinden devlet-toplum ilişkilerine ilişkin temel bilgileri vermeyi hedeflemektedir. Her dönem farklı bir şekilde düzenlenecek olan bu derste devlet-toplum ilişkileri üzerine temel tartışmalar orijinal metinler üzerinden elealınacaktır. Bu yarıyılda İsviçreli filozof Rousseau'nun devlet-toplum ilişkileri üzerine temel görüşlerini içeren politik metinleri dersin haftalık okumalarına temel oluşturacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Konferans, Kısa Sınavlar, Ödevler, Sınıf İçi Tartışmalar

Kaynaklar

Rousseau, J. J. (1998). İnsanlar Arasındaki Eşitsizliğin Kaynağı, Çev. R. Nuri İleri, Say Yayınları, İstanbul. Rousseau, J. J. (2005). Toplum Sözleşmesi, çev. T. Ilgaz, Ankara, Paragraf yay. Rousseau, J. J. İtiraflar,(çev. K. Somer). Remzi Kitabevi, İstanbul l973, (s 392).

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2026