| Ders Adı | KAMU PERSONELİNİN MECBURİ HİZMET YÜKÜMLÜLÜĞÜ | Kod | KAHU7250 |
| Kredi | 3 | AKTS | 8 |
| Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 3 |
| Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
| Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Dr. Ögr. Üyesi SEYİT RASİM DORU |
| Dersin Veriliş Türü | Örgün | ||
Kamu Personelinin Mecburi Hizmet Yükümlülüğü konusu, Türk hukukunda mecburi hizmet yükümlülüğü öngören mevzuat hükümleri çerçevesinde yazılmış özel birkaç çalışma dışında genel hatlarıyla incelenmiş değildir. Dersimizde mevcut hukuki uyuşmazlıklara uygulanacak hukuki rejimin tespiti üzerinde durulacaktır.
Kamu personelinin mecburi hizmet yükümlülüklerine ilişkin mevzuat hükümlerinin uygulanmasından kaynaklanan hukuki uyuşmazlıklara uygulanacak hukuki rejimin tespiti.
Dersin içeriği haftada 3 saatlik derslerle tedris edilecektir. Teorik ders anlatımı ve öğretimi sona erdikten sonra dersi seçen öğrenciler, dersle ilgili hazırlamış oldukları çalışmayı derste sunacaklardır ve bu çalışma öğretim üyesinin ders başarı değerlendirmesinde de ölçüt olarak alınacaktır.
Dr. Öğr. Üyesi Seyit Rasim DORU- Türk Hukukunda Yargı Kararları Işığında mecburi Hizmet Yükümlülüğü