YETİŞTİRİCİLİKTE MARKALAMA YÖNTEMLERİ

İzlence Formu

Ders Adı YETİŞTİRİCİLİKTE MARKALAMA YÖNTEMLERİ Kod SUYE7014
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. GÜNEŞ YAMANER
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, doğal ortamdaki populasyonları azalan balık türlerin markalanarak izlenmesi konusunun araştırılıp geliştirilmesi, markalama yöntemleri konusunda son teknolojileri teorik ve pratik olarak aktarmaktır.

İçerik

Bu derste, yetiştiricilik sistemlerinde (havuzlar, tanklar vs.) balıklarda kullanılan markalama metodları incelenerek, markalamanın balıklarda nasıl ve ne amaçlı yapıldığı, bunların başarı oranlarının irdelenmesine çalışılacaktır. Marka çeşitleri ve kullanım amacına göre balıklarda dizayn edilmesi (mersin balıkları, alabalık, salmon, yengeç, ıstakoz vs.), PIT tag, T-Bar, Radio- Tag dizaynları ve balıklarda başarı oranlarının incelenecektir. Markalanmış balıkların doğal ortama (nehir, göl veya deniz) bırakılmaları ve bunların takip edilme yöntemleri araştırılacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Power Point sunumlar ile teorik ders anlatımı, Arazi ve laboratuar çalışmaları ile pratik uygulama.

Kaynaklar

Internet, Süreli yabancı ve yerli yayınlar

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024