Ders Adı | YETİŞTİRİCİLİKTE MARKALAMA YÖNTEMLERİ | Kod | SUYE7014 |
Kredi | 3 | AKTS | 8 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 2 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Doç. Dr. GÜNEŞ YAMANER |
Dersin Veriliş Türü | |||
Bu dersin amacı, doğal ortamdaki populasyonları azalan balık türlerin markalanarak izlenmesi konusunun araştırılıp geliştirilmesi, markalama yöntemleri konusunda son teknolojileri teorik ve pratik olarak aktarmaktır.
Bu derste, yetiştiricilik sistemlerinde (havuzlar, tanklar vs.) balıklarda kullanılan markalama metodları incelenerek, markalamanın balıklarda nasıl ve ne amaçlı yapıldığı, bunların başarı oranlarının irdelenmesine çalışılacaktır. Marka çeşitleri ve kullanım amacına göre balıklarda dizayn edilmesi (mersin balıkları, alabalık, salmon, yengeç, ıstakoz vs.), PIT tag, T-Bar, Radio- Tag dizaynları ve balıklarda başarı oranlarının incelenecektir. Markalanmış balıkların doğal ortama (nehir, göl veya deniz) bırakılmaları ve bunların takip edilme yöntemleri araştırılacaktır.
Power Point sunumlar ile teorik ders anlatımı, Arazi ve laboratuar çalışmaları ile pratik uygulama.
Internet, Süreli yabancı ve yerli yayınlar