Ders Adı | DÜNYA GIDA ÜRETİMİNİN DAĞILIŞ ÖZELLİKLERİ | Kod | CGRY7131 |
Kredi | 3 | AKTS | 8 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 3 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Prof. Dr. MUZAFFER BAKIRCI |
Dersin Veriliş Türü | |||
Dünyada fiziki ve beşeri coğrafya koşullarının gıda üretimi ve dağılışı üzerindeki etkilerini kavratmaktır
Derste; dünyanın şekli ve hareketlerinin ortaya koyduğu makro iklim bölgelerinin özellikleri, dünyada tarımsal üretime elverişli sahaların oranı ve dağılışı, dünya tarımsal üretiminin ve ticaretinin dağılış özellikleri ile bu şartları düzenleyen politika ve kurumların nitelikleri üzerinde durulmaktadır.
PowerPoint sunu vasıtasıyla anlatım Soru-cevap Tartışma Ödev-Proje
Çeşitli Raporlar Dünya gıda üretiminin dağılış özellikleri ders notları