FOTONİK VE PLAZMONİĞE GİRİŞ

İzlence Formu

Ders Adı FOTONİK VE PLAZMONİĞE GİRİŞ Kod KHFZ7029
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. FERHAT NUTKU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı fotonik ve plazmonik konularında genel olarak teorik ve deneysel bir altyapının oluşturulmasıdır.

İçerik

Işığın nanoboyutlardaki düzenli ve/veya kompleks yapılardaki yayılması, emisyon, absorpsiyon, saçılma, dieletrik nanoyapıların ışık ile etkileşmesi, metalik nanoyapıların ışık ile etkileşmesi.

Öğretim Yöntemleri

Sunum, tahta, kaynak kitap ve bilimsel makale okuması. Bilgisayar simülasyonları, problemlerin el ile ve bilgisayar ile çözülmesi.

Kaynaklar

1. Degiorgio, V, and Ilaria Cristiani, Photonics : A Short Course, Springer, 2015. 2. Bertolotti, Mario, C Sibilia, and Guzmán. Evanescent waves in Optics: An Introduction to Plasmonics, Springer, 2017. 3. Gaponenko, S. V., Introduction to Nanophotonics, Cambridge University Press, 2010. https://books.google.com.tr/books/about/Introduction_to_Nanophotonics.html?id=8V1OQ2wNwq8C&redir_esc=y 4. John D. Joannopoulos, Steven G. Johnson, Joshua N. Winn, and Robert D. Meade, Photonic Crystals: Molding the Flow of Light Second Edition. http://ab-initio.mit.edu/book/photonic-crystals-book.pdf 5. Sophocles J. Orfanidis, Electromagnetic Waves and Antennas. http://eceweb1.rutgers.edu/~orfanidi/ewa/

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024