COMPUTATIONAL PHYSICS - NUMERICAL ANALYSIS

İzlence Formu

Ders Adı COMPUTATIONAL PHYSICS - NUMERICAL ANALYSIS Kod PHYS2411
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Prof. Dr. FERHAT NUTKU
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Fizik programında verilen sayısal analiz, matematik ve benzeri temelli derslere ilave olarak bu derslerde verilen konuları bilgisayar desteği ile çözümlerinin araştırılması, teorik ve uygulamalı çalışmalar ile genel bölüm programına ve öğrenci profiline bağlı olarak desteklenmesi amaçlanmaktadır. Öğrencilerin fizik problemlerini analiz edebilme kabiliyetini geliştirerek problemlerin çözümünde etkin ve bilgisayara yönelik programlar dizayn edebilmelerini sağlamak.

İçerik

Tek değişkenli fonksiyonların nümerik çözüm ve analizi,Interpolasyon nümerik çözümü ve analizi, Sayısal Türevin nümerik çözüm ve analizi, Sayısal Integralinnümerik çözüm ve analizi, Diferansiyel denklemeler vnümerik çözümleri ve analizi, Lineer Denklemlerin nümerik çözüm ve analizi, Özdeğer Özvektör problemi nümerik çözüm ve analizi, adi diferansiyel denklem sistemlerinin nümerik çözüm ve analizi, Kısmi diferansiyel denklemlerin nümerik çözüm ve analizi.

Öğretim Yöntemleri

Konu anlatımı, bilgisayar, problem çözme, tartışma ve geri bildirim.

Kaynaklar

1. Qingkai Kong, Timmy Siauw, Alexandre Bayen, Python Programming and Numerical Methods A Guide for Engineers and Scientists, Elsevier, 2020. 2. Svein Linge, Hans Petter Langtangen, Programming For Computations - Python, 2020. 3. Alex Gezerlis, Numerical Methods in Physics with Python-Cambridge.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024