İSTAKOZ YETİŞTİRİCİLİĞİ VE İÇ SU KAYNAKLARININ STOKLANMASI

İzlence Formu

Ders Adı İSTAKOZ YETİŞTİRİCİLİĞİ VE İÇ SU KAYNAKLARININ STOKLANMASI Kod SUYE7010
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi DENİZ DEVRİM TOSUN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, İstakoz yetiştiriciliğinin detaylı olarak yüksek mühendis adaylarına anlatılarak, konu hakkında derinlemesine bilgiye sahip olmalarını sağlamak ve ilgili projelerin hayata geçirilmesinde ehil teknik personel yetiştirmektir.

İçerik

İstakozların biyolojisi, doğadaki dağılımları ve türleri, ülkemizdeki türler, ticari önemleri, doğal stokların desteklenme ihtiyaçlarının nedenleri, istakozların yetiştiriciliğinde kullanılan sistemlerin incelenmesi, üretimde kullanılan suyun parametreleri, üretim prosedürlerinin ve karşılaşılan sorunların irdelenerek çözüm yollarının ortaya konması.

Öğretim Yöntemleri

Power Point sunumlarla teorik ders anlatımı, deneysel üretim çalışmaları

Kaynaklar

Handbook of mariculture , Volume 1, James P. McVey Panulirus homarus Production, FAO

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024