Ders Adı | İSTAKOZ YETİŞTİRİCİLİĞİ VE İÇ SU KAYNAKLARININ STOKLANMASI | Kod | SUYE7010 |
Kredi | 3 | AKTS | 8 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 2 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Dr. Ögr. Üyesi DENİZ DEVRİM TOSUN |
Dersin Veriliş Türü | |||
Bu dersin amacı, İstakoz yetiştiriciliğinin detaylı olarak yüksek mühendis adaylarına anlatılarak, konu hakkında derinlemesine bilgiye sahip olmalarını sağlamak ve ilgili projelerin hayata geçirilmesinde ehil teknik personel yetiştirmektir.
İstakozların biyolojisi, doğadaki dağılımları ve türleri, ülkemizdeki türler, ticari önemleri, doğal stokların desteklenme ihtiyaçlarının nedenleri, istakozların yetiştiriciliğinde kullanılan sistemlerin incelenmesi, üretimde kullanılan suyun parametreleri, üretim prosedürlerinin ve karşılaşılan sorunların irdelenerek çözüm yollarının ortaya konması.
Power Point sunumlarla teorik ders anlatımı, deneysel üretim çalışmaları
Handbook of mariculture , Volume 1, James P. McVey Panulirus homarus Production, FAO