BALIK BESLEME ARAŞTIRMALARINDA STANDART METODLAR

İzlence Formu

Ders Adı BALIK BESLEME ARAŞTIRMALARINDA STANDART METODLAR Kod SUYE9006
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MUSTAFA YILDIZ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Balıklarda büyüme parametrelerinin değerlendirilmesi, balıklarda büyümenin fiziksel ve biyokimyasal analizlerini yapmak, balıklarda enerji metabolizmasının değerlendirilmesi ve enerji kullanımının hesaplama yöntemleri, balıkların beslenme alışkanlıkları belirlemek ve balık besleme denemelerinin bilimsel yöntemler ışığında yürütülmesi anlatmak.

İçerik

Balık besleme araştırmalarında balıkların büyüme ve gelişmelerini etkileyen faktörlerin incelenmesi. Balıklarda büyüme kotrolüne ilişkin yöntemlerin değerlendirilmesi. Canlı ağırlık artışı, yemden yararlanma oranı, spesifik büyüme oranı, vücut kompozisyonu, hepatosomatik ve viserosomatik indeksler, enerji metabolizması ve enerji harcamalarının ölçülmesi, beslenme alışkanlıkları ve davranışları, yemlerin incelenmesi ve değerlendirilmesi, yemleme ve yemleme mekanizasyonu gibi balık besleme araştırmalarında önemli olan parametrelerinin tamamının bilimsel yöntemlerle değerlendirilmesi. Ayrıca balık besleme araştırmalarının bilimsel koşullarda sağlıklı sonuçlara ulaşabilmesi için nasıl yürütülmesi konusunda gerekli bilgilerin sunulması.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yoluyla öğretme, laboratuvarda buluş yoluyla öğretme

Kaynaklar

Ulusal ve uluslararası balık biyolojisi, balık yetiştiriciliği, su ürünleri yetiştiriciliğinde balık araştırma yöntemleri konusunda ders ve araştırma kitapları.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024