BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ VE YAYIN ETİĞİ

İzlence Formu

Ders Adı BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ VE YAYIN ETİĞİ Kod ISKY7016
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. REYHAN AKÇAALAN ALBAY
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bilimsel araştırma alanlarında kullanılan araştırma yöntemleri, tez, makale ve bildiri hazırlama teknikleri konusunda öğrencileri bilgilendirmenin yanısıra araştırma projelerinin planlanması, hazırlığı ve elde edilen sonuçların bilimsel bildiriler ve makalelere dönüş hazırlama aşamaları, bunların sunumu ve bütün bunlar çerçevesinde dikkat edilmesi gereken etik hususlar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. lisansüstü öğrencilerini bilgilendirmektir.

İçerik

Bu derste öğrenciye etiğin tanımı ve temel etik kuralları konularında bilgi verilecek ve araştırma yöntemleri, veri toplama ve veri toplama yöntemleri anlatılacaktır. Ayrıca, bilimsel araştırma ve yayın süreciyle ilgili etik kurallar ve etik dışı davranışlar hakkında bilgi sahibi olması sağlanacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, soru-cevap, tartışma

Kaynaklar

Atasoy, N., Boydak, M., Çırpan H.A., Kendigelen, A., Meriç, İ.E., Sarıkaya, A.T., Ulubelen, A., Yazıcı, H., Yıldırım, N. Bilim Etiği. İstanbul Üniversitesi Yayınları Odabaşı, F. (2008). Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Ölçme Değerlendirme. Eskişehir, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Yayınları.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024