Ders Adı | SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPILAN SULARDA ORTAYA ÇIKAN ALGAL TOKSİNLER VE GENEL ÖZELLİKL | Kod | ISKY7004 |
Kredi | 3 | AKTS | 8 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 2 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Prof. Dr. MERİÇ ALBAY |
Dersin Veriliş Türü | |||
Su ürünleri yetiştiriciliği yapılan sularda ortaya çıkan algal toksinler, ortaya çıkışı, genel özellikleri, canlılar üzerindeki etkileri ve algal toksin üretiminin kontrolü
Su ürünleri yetiştiriciliği yapılan işletmelerde üretim faaliyetlerine bağlı olarak ortaya çıkan biotoksinlerin tanımı Biotoksinlerin hangi su kalitesi şartlarında ortaya çıktığının belirlenmesi Biotoksinlerin aşırı atış gösterdiği dönemlerde risk yönetiminin tanımı Balık çiftlikleri taşıma kapasitelerinin biyotoksin artışına etkisinin belirlenmesi, Biotoksinlerin genel özellikleri
SSözlü sunum yolu ile öğretim, Laboratuvar çalışması yolu ile öğretim, Saha çalışmaları yolu ile öğretim, Tartışma ortamı yaratarak soru-cevap yolu ile öğretim,, Küçük grup çalışması.
Physiological Ecology of Harmful Algal Blooms: Ed. D.M. Anderson, A.D. Cembella & G.M. Hallegraeff. Toxic Cyanobacteria in Waters : Chorus, I. & Bartram, J. (1999) E. & FN. SPON, London Aquaculturists’ Guide to Harmful Australian Microalgae. Gustaaf M. Hallegraeff (1991) CSIRO, AUSTRALIA.