FERMENTE SU ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı FERMENTE SU ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Kod SBSİ7013
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. ŞEHNAZ YASEMİN TOSUN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Su ürünlerinin fermentasyon yolu ile işlenerek değerlendirilmesi ve fermente ürünlerde meydana gelen kalite değişimlerinin incelenmesi.

İçerik

Su ürünlerinin fermentasyon yolu ile işlenerek değerlendirilmesi, fermentasyon işleminin prensipleri, fermente balık ürünleri ve çeşitleri, fermente ürünlerin kalite ve standartları, fermente ürünlerde meydana gelen mikrobiyolojik ve kimyasal kalite değişimleri teorik olarak tatbik edilecektir.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yoluyla

Kaynaklar

Köse, S., Hall, G. M., 2011, Sustainability of fermented fish product, In: Fish Processing Edt: Hall, G. M., Blackwell publishing, 978-1-4051-9047-3.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024