Ders Adı | FERMENTE SU ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | Kod | SBSİ7013 |
Kredi | 3 | AKTS | 8 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 3 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Doç. Dr. ŞEHNAZ YASEMİN TOSUN |
Dersin Veriliş Türü | |||
Su ürünlerinin fermentasyon yolu ile işlenerek değerlendirilmesi ve fermente ürünlerde meydana gelen kalite değişimlerinin incelenmesi.
Su ürünlerinin fermentasyon yolu ile işlenerek değerlendirilmesi, fermentasyon işleminin prensipleri, fermente balık ürünleri ve çeşitleri, fermente ürünlerin kalite ve standartları, fermente ürünlerde meydana gelen mikrobiyolojik ve kimyasal kalite değişimleri teorik olarak tatbik edilecektir.
Sunuş yoluyla
Köse, S., Hall, G. M., 2011, Sustainability of fermented fish product, In: Fish Processing Edt: Hall, G. M., Blackwell publishing, 978-1-4051-9047-3.