Ders Adı | SU ÜRÜNLERİNDE ISIL İŞLEM UYGULAMALARI | Kod | SBSİ7012 |
Kredi | 3 | AKTS | 8 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 2 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Dr. Ögr. Üyesi DİDEM ÜÇOK |
Dersin Veriliş Türü | |||
Su ürünlerinde ısıl uygulamalarla ne gibi değişiklikler yapılabileceğinin öğretilmesi
Su ürünlerinde ısı kullanılarak yapılan işlemlerin tümünü ve ısıl işlem sonucu meydana gelen fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik değişimlerin incelenmesi
Sunum ve laboratuvar uygulaması
Thermal technologies in food processing Philip Richardson; Food preservation techniques Peter Zeuthen & Leif Bogh-Sorensen