Ders Adı | SU ÜRÜNLERİNDE MİKROBİYAL DEKONTAMİNASYON YÖNTEMLERİ | Kod | SBSİ7003 |
Kredi | 3 | AKTS | 8 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 2 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Dr. Ögr. Üyesi DİDEM ÜÇOK |
Dersin Veriliş Türü | |||
Su ürünlerinde tüketimden önce güvenli gıda sağlama
Su ürünlerinde mikrobiyal kontaminasyon sonucu oluşan bakteri yükünü çeşitli yöntemlerle azaltma-tamamen ortadan kaldırma ve muhtemel patojen bulaşması sonrası ürünün güvenli hale getirme yöntemleri
Sunum ve laboratuvar uygulaması
Gıda mikrobiyolojisi uygulamaları Kadir Halkman Microbiologie alimentaire Joseph Pierre Guiraud Food preservation techniques Peter Zeuthen & Leif Bogh Sorensen Fundamental Food Microbiology Bibek Ray & Arun Bhunia