SU ÜRÜNLERİNDE HAZIR YEMEK (CATERING) ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ

İzlence Formu

Ders Adı SU ÜRÜNLERİNDE HAZIR YEMEK (CATERING) ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ Kod SBSİ9003
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. NURAY ERKAN ÖZDEN
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Gıda teknolojisindeki son yeniliklerden ve tekniklerden su ürünlerine uygulaması mümkün olan tekniklerin prensiplerini ve uygulama şeklini öğretmek.

İçerik

Işınlama (UV, gamma ve X ray ışınları ile), Yüksek basınç uygulamaları, Mikro dalga, radyo frekansları ve magnetik alan salınımları, ozon uygulamaları, biyobozunur ambalaj-film kaplama uygulamaları, bitki ekstraklarının uygulanması ve kombine yöntemlerin birlikte kullanımı gibi gıda muhafaza ve işleme tekniklerinin su ürünlerine uygulanması, bu tekniklerin işlenmiş ve taze su ürünlerinin raf ömrü ve kalite güvenliğine etkisi. Bu tekniklerin uygulanmasına yönelik yasal gelişimler. Fonksiyonel gıdaların sınıflandırılması ve ilgili tanımlar, yeni tüketici eğilimlerinin fonksiyonel gıdaların geliştirilmesindeki rolü, Üretim ve kullanım amaçlarına göre fonksiyonel gıda grupları, su ürünlerinin fonksiyonel gıda olarak değerlendirilmesi.

Öğretim Yöntemleri

Sunum ve buluş yöntemiyle

Kaynaklar

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024