Ders Adı | SU ÜRÜNLERİNİN KALİTE VE GÜVENLİĞİNDE ENSTRÜMENTAL ANALİZLER | Kod | SBSİ9007 |
Kredi | 3 | AKTS | 6 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 2 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Prof. Dr. ÖZKAN ÖZDEN |
Dersin Veriliş Türü | |||
Su ürünlerinde kullanılan enstrümantal analiz tekniklerinin öğretilmesi
Su ürünlerinde kalite, kontrol ve takip amaçlı kullanılan spektrofotometrik metotlar; UV-VIS vs., kromotografik metotlar: gaz kromatografisi (GC/GCMS), yüksek basınçlı sıvı kromotagrafisi (HPLC/HPLCMS) ve diğer önemli enstrümantal yöntemlerinin uygulamalarına yer verilecektir.
Sunuş yoluyla öğretme, laboratuvarda buluş yoluyla öğrenme
Gey, H.M., 1998. Instrumentelle Bioanalytik, ISBN 3-528-06873-6 Gottwald, W., 1993. RP-HPLC für Anwender, ISBN 3-527-28518-0 Primer, A. 2001. HPLC for Food Alaysis, Agilent Technologies Publication Number 5988-3294EN Wrolstad, et al., 2005. Handbook of Food Analytical Chemistry, ISBN 0-471-72187-5