| Ders Adı | PRODUCTION MANAGEMENT | Kod | İŞİK2007 |
| Kredi | 3 | AKTS | 6 |
| Z/S | Zorunlu | Teorik Saat | 3 |
| Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
| Ders Dili | İngilizce | Dersi Veren | Öğr. Gör. Dr. MEHMET BAYKAL |
| Dersin Veriliş Türü | |||
Bu derste öğrencilere üretim yönetimi problemlerini tanımlayabilme,ve formüle edebilme eğitimi verilecektir.Ayrıca bu öğrenciler, bu problemlerin bazılarını çözmek için temel olarak nicel teknikleri (bazen elektronik tablo uygulamaları kullanarak) uygulayabilme ve operasyon yönetimindeki stratejik konuları tanımlayabilme fırsatı elde edecektir. Buna ek olarak, öğrenciler tedarik zinciri yönetimindeki maliyet konularını belirleyebilecek ve temel karar modellerini bu alandaki problemlere uygulayabilecektir.
Üretim Yönetiminin temel ilgi alanı bir ürünün üretilmesine yönelik tüm planlama ve uygulamaları kapsamaktadır. Üretim Yönetimi departmanını tanıma, ürün tasarım, kapasite yönetimi, üretim planlama, talep tahmini, lokasyon seçim , stok yönetimi, fabrrika düzenleme, lojistik yönetimi, kalite kontrol gibi konular kapsam içindedir.
Ders Anlatımı ve tartışma
Bülent KOBU, Üretim Yönetimi, İ.Ü. İşletme Fak. Yayın No:260. Sevinç ÜRETEN Üretim İşlemler Yönetimi, Gazi Kitabevi, İstanbul, 2003.