Ders Adı | SİNDİRİM II | Kod | TIPF3252B |
Kredi | 6 | AKTS | 6 |
Z/S | Zorunlu | Teorik Saat | 4 |
Uygulama Saat | 4 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Prof. Dr. KADİR DEMİR |
Dersin Veriliş Türü | |||
-Öğrencinin gastrointestinal sistem fizyolojisini kavraması -Bireylere sağlıklı beslenme konusunda bilgi ve tutum kazandırmak. -Çiftlikten sofraya gıda güvenliği, hastalıklarda kontrol-koruma ve yasal düzenlemeler, gıda kaynaklı hastalıklar, gıda zehirlenmeleri ve gıda üretim ve satış yerlerinde bulunması gereken özellikler, gıda iş yerlerinin denetim, hekimin çevre ve halk sağlığındaki rolü, başlıca çevre kirleticilerininhalk sağlığı açısından önemi, konularında bilgi kazandırmak.
Bireylere sağlıklı beslenme konusunda bilgi ve tutum kazandırmak.
şekil, şema ve animasyonla zenginleştirilmiş powerpoint sunu
guyton fizyoloji kitabı ve hazırlanmış ders föyleri