UZMANLIK BİLGİSİ I (B ALANI)

İzlence Formu

Ders Adı UZMANLIK BİLGİSİ I (B ALANI) Kod MTAL3013
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Öğr. Gör. BENGÜ USAL ÜLKEN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders kapsamında öğrencinin uzmanlık alanlarında bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır. Kuramsal yaklaşımların yanı sıra teknik çevirinin yöntemleri konusuna da giriş niteliği taşımaktadır. Bu bağlamda, farklı uzmanlık alanlarından çeviri örnekleri ile öğrencilerin uzmanlık bilgisi ve terminoloji konusunda farkındalık kazanmaları hedeflenmektedir. Çeviri örnekleri siyaset, iktisat, sosyal bilimler, uluslararası ilişkiler ve AB metinlerinden oluşmaktadır.

İçerik

Farklı alanlardan örnek metin incelemesi, uzmanlık dilleri Örnek metin çevirisi Yapılan çevirilerin sınıfta değerlendirilmesi Çeviri süreçlerinin ve sorunlarının tartışılması

Öğretim Yöntemleri

Teorik bilgilerin öğrencilere sunulması; öğrencilerin sunumları ve bunların tartışmaya açılması. Ders dışında öğrencilerden istenen ödevlerin değerlendirilmesi.

Kaynaklar

Farklı kaynaklardan elde edilen metinler, fotokopiler ile çoğaltılarak derste verilmektedir. Ayrıca öğrenciler kendi sunumlarında kendi kaynakçalarını oluşturarak, bunları kullanmakta ve diğer öğrenciler ile bunları paylaşmaktadır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024