Ders Adı | FERMENTASYON TEKNOLOJİSİ | Kod | MOBG4036 |
Kredi | 2 | AKTS | 5 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Doç. Dr. MURAT PEKMEZ |
Dersin Veriliş Türü | |||
Moleküler biyolojinin uygulama alanlarından biri olan fermentasyon teknolojisinin her ögesi ve her aşaması hakkında bilgi sahibi yapmak.
Geçmişten geleceğe mikrobiyal üretimin temelleri: fermentasyonun farklı yolları, endüstriyel uygulamalar, fermentörlerin teknik özellikleri, fermentasyon şartları ve sürecin izlenmesi, ekonomik boyut
Sunuş yoluyla öğretim, tartışma, aktif öğrenme, gözlemsel eğitim
-Ders notları -Güncel yayınlar -Fermentation microbiology and biotechnology, Mansi El-Mansi, Charles F. A. Bryce CRC Press, 2007