NEW HORIZONS IN SUSTAINABILITY

İzlence Formu

Ders Adı NEW HORIZONS IN SUSTAINABILITY Kod ECON3027
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Doç. Dr. BİLLUR ENGİN BALIN
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, öğrencilere Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA'lar) çerçevesinde sürdürülebilirlik konusunda kapsamlı bir anlayış kazandırmaktır. Ders, öğrencilere ekonomik ilkeler ve uygulamalar yoluyla sürdürülebilirlik zorluklarını analiz etme ve ele alma becerileri kazandırmayı hedefler. Öğrenciler, 17 SKA'yı inceleyerek, küresel sürdürülebilirlik sorunlarının birbirine bağlı doğasını anlamak ve ekonomik büyüme, sosyal kapsayıcılık ve çevresel korumayı teşvik eden yenilikçi çözümler geliştirmek için gerekli bilgileri edineceklerdir. Ders, eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirerek, öğrencilerin yerel, ulusal ve küresel düzeyde sürdürülebilir kalkınma çabalarına etkili bir şekilde katkıda bulunmalarını sağlamayı amaçlar.

İçerik

Bu ders, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA'lar) perspektifinden sürdürülebilirliği incelemektedir. Öğrenciler, sürdürülebilir kalkınmanın ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlarını inceleyerek, 17 SKA'nın birbirine bağlı doğasını keşfedeceklerdir. Ders konuları arasında sürdürülebilir kaynak yönetimi, döngüsel ekonomi, yeşil finans ve sürdürülebilirliği teşvik eden politika ve düzenlemelerin rolü bulunmaktadır. Gerçek dünya örnekleri ve vaka çalışmaları aracılığıyla, öğrenciler küresel sürdürülebilirlik zorluklarına yönelik yenilikçi çözümleri öğrenip geliştirecek ve SKA'lara ulaşmayı destekleyen stratejileri oluşturma ve uygulama becerilerini kazanacaklardır. Bu ders, ekonomik faaliyetlerin sürdürülebilirliğe olan etkilerini derinlemesine anlamayı ve öğrencileri sürdürülebilir kalkınma çabalarına aktif olarak katkıda bulunmaya hazırlamayı amaçlamaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Dersler, interaktif tartışmalar, vaka çalışmaları, grup projeleri, konuk konuşmacılar.

Kaynaklar

1- Jeffrey D. Sachs, The Age of Sustainable Development. Columbia University Press, 2015. 2- Billur Engin Balın-H. Dilara Mumcu Akan-Ferda Karagöz-Özcan Garan (Eds), Pursuing Sustainable Development Goals: The Performance of Türkıẏ e in the Centennial of the Republic, IU Press, 2024.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024