DİŞ HEKİMLİĞİNDE KODLAMA I

İzlence Formu

Ders Adı DİŞ HEKİMLİĞİNDE KODLAMA I Kod DIHE2104
Kredi 1 AKTS 1
Z/S Seçmeli Teorik Saat 1
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SEVİNÇ GÜLSEÇEN
Dersin Veriliş Türü Uzaktan

Dersin Amacı

Günümüzde öğrencilerin analitik düşünce yapısını kazanabilmesi ve günlük hayatta karşılaştıkları problemler için etkili çözüm yolları geliştirebilme yeteneğini kazanabilmeleri çok önemlidir. Ayrıca; veri analizi, veriden değerli, işe yarar bilginin elde edilebilmesi ve karar verme süreçlerinde kullanılması her geçen gün biraz daha artmaktadır. Bu derste; öğrencilerin sayılan bu özellikleri kazanabilmelerine alt yapı sağlamak için temel programlama ve veri analizi bilgisini R ya da Python gibi uygun bir programlama dili aracılığı ile sunabilmek amaçlanmıştır.

İçerik

Günümüzde veri analizi, veriden değerli, işe yarar bilginin elde edilebilmesi ve karar verme süreçlerinde kullanılmasının önemi her alanda her geçen gün biraz daha artmaktadır. Bu dersin içeriği; temel programlama ve veri bilimi temellerinin öğrencilere uygun bir programlama dili aracılığı ile teorik ve uygulamalı olarak aktarılmasından oluşmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Teorik anlatım ve programlama diliyle ilgili konu başlıklarına özel hazırlanan uygulamalar. Uzaktan Eğitim

Kaynaklar

Balaban, M. E., Kartal, E. (2018). Veri Madenciliği ve Makine Öğrenmesi Temel Algoritmaları ve R Dili ile Uygulamaları (2nd ed.). Çağlayan Kitabevi. Lander, J. P. (2017). R for Everyone Advanced Analytics and Graphics (2. bs.). Boston, MA, USA: Pearson Education Inc.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024