Ders Adı | HİJYEN VE SANİTASYON | Kod | BYLJ4248 |
Kredi | 2 | AKTS | 4 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Dr. Ögr. Üyesi ELİF ÖZLEM ARSLAN |
Dersin Veriliş Türü | |||
Hijyen ve sanitasyon uygulamalarının öneminin irdelenerek öğrencilerin iş yaşamında hangi alanda çalışırlarsa çalışsınlar mutlaka kullanacakları bilgilerle donatılmalarını sağlamak
Hijyen ve sanitasyonun önemini, sanitasyonla mikroorganizmalar arasındaki ilişkiyi, çeşitli gıda işleme alanlarında sanitasyon uygulamalarını, dezenfektanlar ve dezenfeksiyon yöntemlerini, su hijyenini, personel hijyenini, işletmelerin hijyenini, sanitasyon işlemlerinin yönetimini kapsar.
Düz anlatım, sunum yaparak aktif öğretim, soru cevap yöntemi
1. S. Kayaardı. 2004. Gıda Hijyeni ve Sanitasyon. Sidas Yayıncılık Ltd.Şti. İzmir. 2. N.G. Marriott.1999.Aspen Pub.Inc. Principles of Food Sanitation 3. A. Ünlütürk, F. Turantaş. 1999. Gıda Mikrobiyolojisi.2. baskı.Mengi Tan Basımevi, İzmir. 4. Ş. Topal. 1997. Endüstriyel gıda güvenliğinde hijyen-sanitasyon uygulamaları ve toplam kaliteyi sağlamada önemi. Gıda Teknolojisi, 35-49.