Ders Adı | FONKSİYONEL GIDALAR | Kod | BYLJ3245 |
Kredi | 2 | AKTS | 4 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Prof. Dr. TAMER ÖZCAN |
Dersin Veriliş Türü | |||
Fonksiyonel gıdaların beslenme ve sağlıklı yaşam açısından işlevi ve önemiş konularında bilgi vermek.
"Fonksiyonel gıdaların yeri ve önemi, beslenme ve sağlıklı yaşam, fonksiyonel gıda grupları ve bileşenleri, fonksiyonel gıda bileşenlerinin biyoyararlılıkları, genetiği değiştirilmiş fonksiyonel gıdalar, fonksiyonel gıda güvenliği ve toksikolojisi açısından değerlendirmeler, nutrigenetik ve nutrigenomik, fonksiyonel gıdalar için özel üretim teknikleri, yeni ürün tasarımları, fonksiyonel gıdaların geleceği."
"Sunumlar ve tartışma"
Gibson, G.R. & C.M. Williams. 2000. Functional Foods: Concept to Product. Boca Raton, FLCRC Press, FL. Goldberg, I. 1994. Functional Foods: Designer Foods, Pharmafoods, Nutraceuticals. Gökhan Baysoy, Fonksiyonel Besinler. Akademi Uluslararası Yayıncılık San. ve Tic. Ltd. Şti. ISBN: 978-605-64357-3-7. pp.224. CHAPMAN&HALL, Inc. Henry, C.J.K. & N.J. Heppell. 1998. Nutritional aspects of food processing and ingredients. Aspen Publishers, Gaithersburg, MD. Papas, A.M. 1999. Antioxidant status, diet, nutrition and health.: CRC Press, Boca Raton.