Ders Adı | MİKROALG BİYOTEKNOLOJİSİ | Kod | BYLJ4335 |
Kredi | 3 | AKTS | 4 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 2 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Prof. Dr. MUHARREM BALCI |
Dersin Veriliş Türü | |||
Su ortamının temel fiziko kimyasal özellikleri, pigment, karbonhidrat, yağ, protein, nutrasötikler v.b. kaynağı olarak deniz ve tatlı sularda yaşayan mikroalgler ile ilişkili biyolojik-kimyasal süreçler ve biyoteknolojileri konularında yetkinlik kazandırılması amaçlanmaktadır.
Su ortamının temel fizikokimyasal özellikleri, deniz ve tatlı sularda yaşayan mikroalgler ve hücre kültürleri bu dersin temel başlıklarıdır. Ders kapsamında mikroalg biyoteknolojisi ile ilişkili olarak pigmentler, karbonhidratlar, yağlar, proteinler, nutrasötikler, biyofarmasötikler ve biyoyakıt gibi yüksek değerlikli organik bileşikler ile mikroalg kültürü konularına değinilmektedir.
Sözlü, görsel anlatım, tartışma ve laboratuvar çalışma yöntemleri kullanılacaktır
Becker, E.W.1994. Microalgae: Biotechnology and Microbiology. Cambridge University Press, ISSN 0957-0330, p. 293. Richmond, A., Hu, E.Q. 2013. Handbook of Microalgal Culture: Applied Phycology and Biotechnology. John Wiley & Sons, Ltd., ISBN:9780470673898. Güncel literatür.