Öğrenme Çıktıları | |||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Sterilizasyon - Dezenfeksiyon bilgisine ve bunları uygulayabilme becerisine sahip olacak | 4 | 2 | 4 | 2 | 5 | 5 | |||||||||
Mikrobiyolojide kullanılan boyaları, boyama mekanizmalarını ve yöntemlerini bilecek | 5 | 5 | 5 | 2 | 4 | 5 | |||||||||
Besiyeri hazırlama, ekim ve mikroorganizmaların analiz yöntemlerini öğrenecek | 5 | 5 | 5 | 2 | 5 | 5 | |||||||||
Farklı klinik örneklere mikrobiyolojik yaklaşım hakkında bilgi sahibi olacak | 5 | 4 | 5 | 2 | 4 | 5 | |||||||||
Gıdalarda Salmonella, Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus ve Aeromonas, izolasyonu sayımı tekniklerini uygulayabilecek | 5 | 5 | 5 | 2 | 4 | 5 | |||||||||
Su örneklerinde indikatör bakterileri tespit etme yöntemleri ve sonuçlarının yorumlanması hakkında bilgi sahibi olacak | 5 | 5 | 5 | 2 | 5 | 5 | |||||||||
Bakterilerin identifikasyonunda kullanılan fenotipik ve genotipik testler ve test sonuçlarını yorumlayabilme becerisi kazanacak | 5 | 5 | 5 | 2 | 5 | 5 | |||||||||
Antibiyotik duyarlılık testleri ve sonuçlarının yorumlanması hakkında bilgi sahibi olacak | 4 | 4 | 3 | 2 | 5 | 5 |