Öğrenme Çıktıları | |||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Sterilizasyon - Dezenfeksiyon bilgisine ve bunları uygulayabilme becerisine sahip olacak | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 5 | |||||
Mikrobiyolojide kullanılan boyaları, boyama mekanizmalarını ve yöntemlerini bilecek | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | |||||
Besiyeri hazırlama, ekim ve mikroorganizmaların analiz yöntemlerini öğrenecek | 2 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | |||||
Farklı klinik örneklere mikrobiyolojik yaklaşım hakkında bilgi sahibi olacak | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 5 | |||||
Gıdalarda Salmonella, Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus ve Aeromonas, izolasyonu sayımı tekniklerini uygulayabilecek | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 5 | |||||
Su örneklerinde indikatör bakterileri tespit etme yöntemleri ve sonuçlarının yorumlanması hakkında bilgi sahibi olacak | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 5 | |||||
Bakterilerin identifikasyonunda kullanılan fenotipik ve genotipik testler ve test sonuçlarını yorumlayabilme becerisi kazanacak | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | |||||
Antibiyotik duyarlılık testleri ve sonuçlarının yorumlanması hakkında bilgi sahibi olacak | 2 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 |