Ders Adı | MİKOTOKSİNLER | Kod | BYLJ4310 |
Kredi | 2 | AKTS | 4 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Doç. Dr. DUYGU KADAİFÇİLER |
Dersin Veriliş Türü | |||
Teklif edilen ders, kapsam bakımından öğrencilere araştırma yapma, ödev hazırlama ve sunum yapma becerilerini kazandırmayı hedeflemektedir. Mikotoksinler,etki mekanizmaları, belirlenmesi ve alınabilinecek önlemler hakkında bilgi sahibi olunacak
Mikotoksin tanımı, mikotoksijenik küfler ve önemli toksinleri, küflerin bulaş yolları, mikotoksinlerin canlılar üzerine etkileri, mikotoksin tespit yöntemleri, mikotoksinlere karşı alınacak önlemler
Sunum yolu ile öğrenme, soru-cevap, tartışma
Samson, R. A., Houbraken, J., Thrane, U., Frisvad, J. C. & Andersen, B. 2010. Food and Indoor Fungi. CBS KNAW Fungal Diversity Centre, Utrecht, The Netherlands.