Ders Adı | BIOINFORMATICS WITH R | Kod | BYLJ3318 |
Kredi | 3 | AKTS | 4 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 2 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | İngilizce | Dersi Veren | Doç. Dr. VAHAP ELDEM |
Dersin Veriliş Türü | |||
Bu derste, günümüzün popüler istatistik, veri analizi, veri görselleştirme ve içerdiği paketler ile birçok biyoinformatik analizi kolay, ücretsiz ve etkin olarak yapılmasına olanak veren R programlama dilinin öğretilmesi planlanmaktadır.
Bu derste, günümüzün popüler istatistik, veri analizi, veri görselleştirme ve içerdiği paketler ile birçok biyoinformatik analizi kolay, ücretsiz ve etkin olarak yapılmasına olanak veren R programlama dilinin öğretilmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda, genel olarak R programlama diline giriş, veri tipleri ve manipülasyonu, Bioconductor paket programlarına genel bakış, DNA dizi analizi, biyolojik veri tabanları, filogenetik analiz, motif bulma, gen ifade analizi, genom annotasyonu ve variant çağırma gibi dersler uygulamalı olarak gösterilecektir.
Öğretim sunum yapılması, tartışma, soru cevap ve pratik şeklinde gerçekleştirilecektir.
Irizarry, R. A. (2017). Data analysis for the life sciences with R. Boca Raton, CRC Press, Taylor & Francis Group. Gentleman, R. (2009). R programming for bioinformatics. Boca Raton, CRC Press. Sinha, P. P. (2014). Bioinformatics with R Cookbook. Packt Publishing Ltd.